Plantevægge

Vores plantevægge

I takt med at markedet for plantevægge er vokset hastigt de senere år, er der kommet flere og flere plantevægssystemer på markedet. I Gamst Danplant har vi indgået et tæt samarbejde med hollandske Mobilane, der er specialister på området, og i gennem mange år har videreudviklet på deres unikke system - LivePanel. LivePanel er et gennemtestet system, der sikrer optimal trivsel til planterne og en langtidsholdbar og utrolig fleksibel løsning, med flotte planter, der kan skabe liv og et forbedret indeklima, i kontormiljøerne.

Plantevægge er meget individuelle, og de skal naturligvis kunne tilpasses det enkelte domicil. Størrelserne kan variere fra ganske få m2, til kæmpe vægge på over 100 m2. Fællesnævneren for plantevæggene er dog, at der er tale om mange planter pr. m2, så plantevæggene bidrager positivt til det målbare indeklima, og dermed i sidste ende øget produktivitet. Endvidere kan plantevæggene være med til at underbygge virksomhedens grønne profil, og skabe et unikt blikfang.

Plantevæggene tilpasses virksomhedens ønsker for design i forhold til plantevalg, hvad enten det skal være en stram og minimalistisk plantevæg, eller det skal være en mere vild og ustruktureret plantevæg. Dog er der visse hensyn at tage i forhold til lysmængde og størrelsen på plantevægge. Vi anbefaler at plantevægge over 10 m2 tilkobles et automatisk vandingssystem, mens mindre vægge kan vandes manuelt i forbindelse med vores servicebesøg hos virksomheden.

 

LivePicture - plantevæg i stedet for kunst på væggen

LivePicture er en mellemting mellem kunst og plantevægge. Den er opbygget som et billede, der hænges op på væggen, men består, modsat almindelige billeder, af plantekassetter, og udgør en flot lille plantevæg med ramme.

I rammen er vandreservoiret, der kan rumme vand nok til 6 uger. Dette betyder, at plantevæggen i de 6 uger, kan passe sig selv, da vandingen foregår automatisk fra vandreservoiret. Efter 6 uger, genopfyldes vandreservoiret af vores serviceteam, og således fortsætter det. I øvrigt er LivePicture let at montere på væggene og kræver hverken ekstern vand eller strøm, ligesom den også er meget let at flytte, hvis der skal laves om i indretningen.

LivePicture er således en rigtig god løsning der, hvor man overvejer en lille plantevæg, og har brug for en fleksibel løsning og nem installering – den kræver kun et søm at hænge på. Rammerne på billedet kommer i forskellige farver og kan således tilpasses øvrig inventar.

At LivePicture er let at flytte på, og samtidig let at tilpasse til indretningen, gør den ideel til erstatning af eksempelvis plantekasser til væg eller anden type af planteholder til væg, da der i tilfælde af disse typer plantekasser eller planteholdere til væg, vil være tale om flere individuelle dele, og det vil dermed kræve mere, at flytte disse i forbindelse med ændringer i indretningen af rummene. Derudover, vil hver enkelt plantekasse også skulle vandes ofte, hvilket ikke er tilfældet med LivePicture plantevæg, hvor vandingen som nævnt foregår automatisk, fra rammen med det tilhørende vandreservoir.

 

LiveDivider - mobile plantevægge

LiveDivider er en mobil plantevæg, der er beplantet på begge sider, hvorfor den fungerer perfekt som rumdeler. Den kan være med til at sænke støjniveauet mellem skriveborde, skabe mere private rum i kantinen eller lign. Det innovative design i LiveDivider gør, at den ikke kræver noget ekstern strøm, og at den kan vandes op, så der kun er behov for vanding hver 4. uge, hvilket vores serviceteam vil sørge for under deres besøg hos din virksomhed.  

LiveDivider er også en oplagt løsning, hvis der ikke er plads til, eller på anden måde er mulighed for implementering af en indendørs plantevæg, men hvor der stadig er et ønske om implementering af planter, i eksempelvis kontormiljøet. Det vil naturligvis være muligt, også at implementere planter på anden vis, men en grøn væg vil skabe en god effekt, grundet muligheden for at kombinere mange forskellige planter, samt at denne også, som nævnt, eksempelvis kan anvendes som rumdeler, eller adskillelse på anden vis. Naturligvis vil det også være muligt, blot at benytte helt almindelige rumdelere til formålet, men der følger flere fordele med til at benytte LiveDivider, da denne type rumdeler blandt andet også kan bidrage til et forbedret indeklima på kontoret. Et forbedret indeklima, skabt gennem implementering af plantevægge med mange og forskellige planter, på en og samme plantevæg, medfører også en øget produktivitet blandt medarbejderne, samt en god og grøn profil for virksomheden. Disse fordele opnås ikke kun med store plantevægge, men kan også opnås blot med en mindre, grøn væg, som eksempelvis LiveDivider.

 

Mosvægge

Ønsker man akustisk forbedring og samtidig at bringe noget grønt til rummet, så er mosvæggene en nem og fleksibel løsning. Mosvæggene bidrager, i modsætningen til plantevæggene, ikke til forbedret luftfugtighed, men de hjælper meget på akustikken i rummet og skaber samtidig en grøn profil. En anden fordel med mosvæggene er den lette installation, der gør det muligt at installere dem på stort set alle flader, sågar stolper, skrålofter mm. Mosvæggene er en næsten vedligeholdelsesfri løsning, hvorfor de er meget billige i drift, da de ikke koster noget i service, og der vil derfor kun være udgifter i tilfælde af behov for reparation af mosvæggene.

Mosvæggen kan altså være det oplagte valg, hvis der ønskes en simpel løsning, når det drejer sig om, at skabe et grønt miljø på arbejdspladsen. Samtidig vil det netop være oplagt, at vælge en mosvæg, hvis der skal skabes en løsning i forbindelse med ændring af akustikken på arbejdspladsen - det vil kun være en fordel, at implementere en grøn løsning, fremfor mange af de andre løsninger, der findes på markedet for akustikforbedring. De førnævnte plantevægsløsninger, LivePicture og LiveDivider, vil også have en positiv effekt på akustikken i rummet, men ikke i samme grad som mosvæggen - så er det særligt akustikken der lægges vægt på, vil mosvæggen være at foretrække.  

Dermed ikke sagt, at det ikke er muligt at kombinere flere løsninger, det vil naturligvis være muligt at skabe en kombination af plantevægge, hvor både mosvæggen, LivePicture og LiveDivider bliver implementeret som en del af kontormiljøet - således opnås både fordelene ved diversiteten i planterne, og akustikken i kontormiljøet forbedres.

 

Leje af plantevæg

Netop prisen på plantevægge, kan som sagt spille en stor rolle, når det kommer til implementeringen af et grønt arbejdsmiljø og en grøn profil for virksomheden. Plantevægge kan ofte være en relativ stor investering, og er der ikke lige budgetteret med en sådan investering, kan det ofte være en fordel at leje plantevæggen i stedet for, og blot have en fast månedlig udgift. Yderligere følger vores serviceteam med i prisen, så virksomheden også er sikret den bedste pasning og pleje af planter og plantevægge.

Vi anvender kassettesystemet LivePanel fra Mobilane i Holland. Blandt de mange fordele ved dette system er blandt andet, at det er forholdsvist let at installere og afmontere. Da LivePanel er fastmonteret på væggen, og dermed kræver lidt mere installation og opsætning end LivePicture og LiveDivider, tilbydes denne løsning som udgangspunkt kun med min. 36 mdr. løbetid. Derimod tilbyder vi såvel LivePicture og LiveDivider med bindingsperioder på helt ned til 18 mdr.

Kontakt os


Eller ring TLF: 7631 7050
FOR AT HØRE NÆRMERE